A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon jártunk…

a bíróság egy kicsit másképp…2019. május 24-én, pénteken a 11.A  osztály tanulói, valamint a 9/Ny osztályból és a 10.A osztályból  néhány tanuló dr. Sümegi Szilvia tanárnő kíséretében és szervezésében ellátogatott a Budán található Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra, ahol egy folyamatban lévő ügy tárgyalására  ülhettek be; a per tárgya : munkaviszony jogellenes megszüntetése volt.

A kedves bírónő a tárgyalást megelőzően, valamint az újabb határnap kitűzését követően is válaszolt a fiúk – a bírónő véleménye szerint is – nagyon frappánsa megfogalmazott és praktikus kérdéseire.

A bíróságon eltöltött nap számtalan, eddig számukra ismeretlen dolgot világított meg, és tett egyértelművé a bírósági munkával kapcsolatban.

A bírónő a program zárófejezeteként elvezetett minket a modern Oktatási Centrumba, ahol külön köszönetet és dicsérő szavakat mondott a diákok kulturált viselkedésért és a remek kérdésfeltevésekért.

Mi is megköszönjük a lehetőséget, hogy kinyíltak a bíróság kapui előttünk, mint látogatók előtt...


                                                                           
Rendőrpalotai mozaikok


2019. április 12-én, pénteken a 10/A osztály tanulói kísérőtanáraikkal együtt – Németh Mónika alezredes asszony (XIII. kerületi Rendőrkapitányság) szíves invitálásának eleget téve – ellátogattak a Teve utcai rendőrpalotában található Bűnmegelőzési Centrumba.


A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai közreműködésével egy segélyhívó, mobil applikáció – interaktív - bemutatására került sor, a diákjaink bevonása és intenzív érdeklődése mellett.

A program egy hiteles bűnügyi történet kisfilm változatának vetítésével folytatódott, amelynek elemző feldolgozásában is fontos szerepet kaptak tanulóink.


Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek!


                                               

 
PREVENCIÓS NAP
A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, 2019. április 04-én került megrendezésre az „ÉLD MEG AZ ÉLETED!” című prevenciós programnap, amelyen iskolánk tanulói is jelen voltak.


A „Mi dalunk” című zenés művészetpedagógiai táncdarab bemutatásával kezdődött a rendezvény, amely témáját tekintve kiemelt figyelmet fordított a felelősségteljes gondolkodás kialakítására, a drog és egyéb káros szenvedélyek prevenciójára. A darab egy iskolai közösség tagjain keresztül mutatta be különböző élethelyzetekben a drog- és alkohol- függőséget rávilágítva a közösség szerepére.

Ezt követően Heroin lézershow bemutatóra került sor, majd a korábban, általunk kiválasztott fakultatív interaktív előadásokra ülhettek be diákjaink a nap záróprogramjaként.


Köszönjük a szervezőknek a kellemesen tartalmas napot!


Videó 1                                          Videó 2


   


 
IV. Dunai Hajós Kirajzás

2019. április 7.


http://hajosunnep.hu/


 
Tegnap, március 30-án méltó búcsút vettünk Burján Ferenctől, a "Lékai" első igazgatójától a "Budapest Rendezvényhajón". Somogyi István, egykori igazgatónk vett utolsó búcsút iskolánk diákjai és dolgozói nevében Tőle.Egy-egy szál virágot dobtunk emlékére a Dunába az Országház előtt a hajóról.

Nyugodjék békében!


 


               
II. Magyar Vízitúra Konferencia

2019. március 30.

Leányfalu


http://dr-vtsz.hu/…/oktatastov…/magyar-vizitura-konferencia/

               
PÁLYAORIENTÁCIÓS     ELŐADÁSTagintézményünkben, 2019. március 26-án a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet két munkatársa, Oláh Edit bv. őrmester mb. főelőadó és Mravik Erika bv. törzsőrmester, segédelőadó tartott a rendvédelmi életpályával összefüggésben pályaorientációs tájékoztató előadást.

Ennek részét képezte a - tanulóifjúság körében különös érdeklődést kiváltó - kényszerítő eszközök szemléltető bemutatása is, egy önként jelentkező diák közreműködésével.               
PÁLYAORIENTÁCIÓS ELŐADÁS   Tagintézményünkben, 2019. március 26-án a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet két munkatársa, Oláh Edit bv. őrmester mb. főelőadó és Mravik Erika bv. törzsőrmester, segédelőadó tartott a rendvédelmi életpályával összefüggésben pályaorientációs tájékoztató előadást.


Ennek részét képezte a - tanulóifjúság körében különös érdeklődést kiváltó - kényszerítő eszközök szemléltető bemutatása is, egy önként jelentkező diák közreműködésével.


         
      Március 20


A mai napon az Országos Vérellátó központ kihelyezett véradást szervezett iskolánkban.


Dolgozóink közül: Duhajné Kiss Mária, Légrádi Éva és Tóth Erika,


Tanulóink közül:Tánczos Regő, Zywny Botond, Lusztig Ákos, Wenczl Ákos, Zahradnik István, Varga Nikoletta, Sram Zénó Gergő, Andor Barnabás, Sohajda Mona, Nagy Tamás, Kovács Laura, Damu Nikolett, Farkas Péter, Földesi Bence, Juhász Gábor, és Kiss Ferenc vettek részt ezen az emberbaráti segítségnyújtó rendezvényen.


Köszönjük az önfeláldozó tevékenységet, és további jó egészséget kívánunk NEKIK!   
   Nőnap 03.08


A mai napon méltó módon, a Hölgyek köszöntésével avattuk fel új tárgyalónkat. Nagyon örülünk!

Ezúton is szeretnék köszönteni minden Hölgyet Nőt!

Iskolánk első igazgatója Burján Ferenc életének 98. évében elhunyt. Az EVEZŐLAPát nevű iskolai újságban megjelent saját életrajzi írásával emlékezünk egykori igazgatónkra. Nyugodjék Békében!!


Pályaorientációs nap 03.05


A leendő tanulókat a magasabb évfolyam diákjai várták – itt: Magyar Hajózási Szakgimnázium és Szakközépiskola.


       


             
"ELLEN-SZER" program


A 9. b. osztály az "ELLEN-SZER" program keretein belül egy drogprevenciós előadáson vesz részt Németh Mónika c.r.alezredes asszony vezetésével.       
Belvízi személyhajózási elsősegélynyújtó tanfolyam vizsga


A mai napon folyik a 10.a. osztály Belvízi személyhajózási elsősegélynyújtó tanfolyam szóbeli és gyakorlati vizsgája. Sok sikert a számonkéréshez!


   

     3D Múzeum


A 9.a osztály a 3D múzeumban járt, íme a produktum amit létrehoztak.