Tanévnyitó 2017. szeptember 1.Iskolabőrzék több helyszínen 


Kossuth múzeumhajón rendezett vízi közlekedésbiztonsági szakmai nap1956-os megemlékezés (Tahi út 18 és Béke tér)

Ökonap az iskolában (Főkert támogatásával)Városnéző hajózás 2017. december 6.


2017. december 6-án a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum képviselői hajós városnézésre invitálták a budapesti és az agglomerációban található tankerületek képviselőit.


A BGSZC Magyar Hajózási Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Hunnia nevű hajóján a BGSZC szakmai főigazgató-helyettes asszonya köszöntötte a résztvevőket, majd felhívta a figyelmet a szakképzés fontosságára, a beiskolázás során a tankerületek és a szakképzési centrumok folyamatos és hosszú távú együttműködésének jelentőségére.


Ezt követően a tagintézmény-vezetők röviden bemutatták az iskoláikban oktatott szakmákat, a továbbiakban pedig kötetlen beszélgetés keretein belül folytatódott a közvetlen kapcsolatépítés. A résztvevők több kisfilmet is megtekinthettek az utazás során a gépészeti centrum kiemelt szakmáiról, a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills nemzetközi szakmunkás versenyről és arról, hogy mi történne a világgal a kétkezi szakmunka értékteremtő tevékenysége nélkül.


Dr Lengyel Árpád - a "Carpathia" hajó hajóorvosa - sírjának megkoszorúzásaNémet Nyelvi Szavalóverseny


Január 18-án került megrendezésre a Pannónia Általános Iskolában a XIII. kerületi Német Nyelvi Szavalóverseny a XIII.kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat Szervezésében.

Iskolánkat Bodó Botond 9. évfolyamos, nyelvi előkészítős, Acsádi Levente és Nagy Antal, 11. a osztályos tanulók képviselték.

Acsádi Leventét és Nagy Antalt a zsűri külön dicséretben részesítette kiváló versválasztásuk miatt. Gratulálunk a résztvevőknek és felkészítő tanáraiknak!
A 9. C és a 11.A osztály tanulói az Ökoiskola programjához illeszkedve március 27-én látogatást tettek a XV. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központban. A vezetés során megismerkedtek a Központ külső és belső felépítésével, a különféle munkafolyamatokkal. Vásárolhattak a Központ boltjában és az előadás során sok ismeretet szereztek a budapesti szemétgyűjtésről, a szemét feldolgozásáról, a FKF működéséről. A saját környezetükben lévő szemét mennyiségének csökkentésére is számos javaslatot kaptak. Ügyesen válogatták szét a szelektív szemetet, amely munkáért egy ajándék asztali kukát kapott mindenki.

Védjük a környezetünket és termeljük minél kevesebb szemetet!


                         
A tavaszi szünet utáni első napon az iskolánk közelében lévő Magyar Vasúttörténeti Parkban vettünk részt közel 66 fő 9. évfolyamos diákkal a MÁV csoport Nyílt napján. A diákok a regisztrációkor megkapott Menetlevéllel járták be a a 16 állomást, ahol pecséteket szereztek és ajándékokat kaptak. Ha teljesítettek minden feladatot, a végén még plusz nyereményeket is szereztek. Kisvasutazunk, hajtányoztunk, miközben elfogyasztottuk az ajándék lángost is. Az ott eltöltött 2 óra kevésnek bizonyult a sok érdekesség és a tömeg miatt. Tartalmas és szakmailag is nagyon érdekes nap volt!